6 tips og tricks til at vaske din Hijab

6 tips og tricks til at vaske din Hijab

Du har sikkert brugt en del penge på din hijab... Hvorfor så ødelægge din hijab, når du egentlig bare prøver på at pleje dem?

Vi har herunder samlet 6 tips og tricks til hvordan du plejer din hijab på en korrekt måde

1. Vask alle dine hijabs med hånden
Typisk bliver hijabs ødelagt i vaskemaskinen, fordi man enten ikke ved hvordan man skal benytte denne korrekt, eller ikke indstiller den på den korrekte måde. Vi anbefaler derfor at alle hijabs bliver vasket i hånden. Hvis du alligevel ønsker at vaske dem i en vaskemaskine, så husk at smide dem i en vasketøjspose først, inden du smider dem i vaskemaskinen.

2. Vask lyse og mørke farver hver for sig
Du kender det nok allerede fra når man normalt vasker tøj og det samme gælder altså også for hijabs. Vask de mørke og lyse farver hver for sig, ellers ender du med at ødelægge dine hijabs.

3. ALTID brug koldt vand
Varmt vand ødelægger fibrene i din hijab og får farven på din hijab til at falme. Nogle gange kan varmt vand faktisk også være med til at få beskidte pletter, til at sætte sig endnu mere fast. Derfor skal du ALTID vaske din hijab med koldt vand.

4. Brug kun en lille smule vaskemiddel eller vaskepulver
Du prøver ikke på at gøre dit sorte rich chiffon tørklæde til hvidt, derfor skal du hellere ikke bruge en halv flaske vaskemiddel til at vaske din hijab. Brug kun en lille smule og begynd derefter at vaske, indser du at den beskidte plet stadig ikke forsvinder, kan du bruge lidt til igen.

5. ALDRIG vrid dit tørklæde efter en vask!
Det er vigtigt at du aldrig vrider dit tørklæde, efter du har vasket det, for at få alt vandet ud. Hvis du begynder at vride i tørklædet, ender du bare med at ødelægge det og tørklædet begynder at strække sig meget og få nogle mærkelige former. Du skal istedet bare presse stille og roligt på det, for at få noget at vandet ud, derefter skal du hænge det på en bøjle og vente til det tørre. Alt andet vil ødelægge din hijab.

6. Ingen tørretumbler
Når du tørre din hijab, så må du ikke bruge tørretumbler, da varmen kan være med til at ødelægge din hijab. Du skal istedet hænge den til tørre og dette må ikke være i direkte sollys, da sollyset kan få farven på hijab til at famle.

Det var vores 6 tips og tricks til hvordan du vasker din hijab på en korrekt måde, har du bud på hvad man ellers skal passe på? Kommenter herunder.

Tilbage til blog